Arbavere meenutuste esitamise tähtaeg on 1. mai 2020

Eesti Geoloogia Selts kogub jutte ja vahvaid meenutusi teemal „Arbavere lood“.
„Kui Mati koos Heinoga Arbaverre jõudis, oli Kallel teevesi juba tulele pandud…“
„Peale öist tugevat vihmasadu mõtlesin, et panen radiomeetri kärnihoidla räästa alla vastu maapinda ja mõõdan selle radioaktiivsust…“
„Olen spinninguga palju Loobu jõel käinud, kuid seekord juhtus midagi erilist…“
„Magasime praktika ajal poistega kärnihoidla koosolekute ruumis. Kuid mitte üksi vaid koos miljoni sääsega…“
„No lõpuks jõudis kohale ka suusaäss – karikaturist Priit Pärn koos perega…“

Kas tuleb tuttav ette?

Pole kahtlust, et enamus geolooge on käinud Arbavere välibaasis Kadrina vallas Lääne-Virumaal, viibinud seal päeva-kaks või lausa kuude kaupa, talvel Kalle tehtud buraanijälgedel suusatanud või suvel Viitna järve ääres peesitanud ja allveeorienteerujaid vaadanud. Viitna kõrtsiski juhtus mõndagi ja kui juba noored hulgakesi koos olid, siis sai nalja ka.

Paneme kirja need lood Arbaverest, nostalgitseme natuke, pajatame naljakaid või õpetlikke lugusid! Teksti pikkus pole oluline, pildid lisavad vürtsi. Ja kui pikemat teksti ei taha kribada, siis sobivad ka pildid meeleolukate pildiallkirjadega. Inspiratsiooniks üks foto aastast 1997 Geokogude portaali vahendusel.

Lood avaldatakse Eesti Geoloogis ning parimaid kaastöid esitletakse geoloogide suvepäevadel 18.-19. juulil 2020 Arbaveres! Kiiremaid ja andekamaid lugude kirjutajaid ootavad auhinnad!

Palun jagage teadet oma kursusekaaslastele ja mõelge, et ehk on Arbavere see tore koht, kus suvel korra jälle omavahel kokku saada! Seekord küll mitte Arbavere välibaasis, vaid Arbavere Puhkekeskuses. Kuid välibaasi külastame ka. Kuni 2017. aasta lõpuni kuulus see legendaarne puursüdamike uurimiseks kohandatud välibaas Eesti Geoloogiakeskusele. Nüüd toimetab seal Eesti Geoloogiateenistus luues tempokalt kaasaegset Arbavere maapõue uuringukeskust, kus hakatakse lähiaastatel säilitama ja uurima riigi omandis oleva 2200 puuraugu puursüdamikku, mis on hoiul enam kui 25 000 säilituskastis.

Lugusid oodatakse hiljemalt 1. maiks 2020 aadressile Eduard.Pukkonen@gmail.com. Soovi korral võib saata käsikirja ka aadressile: MTÜ Eesti Geoloogia Selts, Ehitajate tee 5, Tallinn 19086.